Jogerős: Az Origo és a Ripost is hazudott Hadházy Ákosról és családjáról, pert nyert a kormányt gyakran bíráló független képviselő

Megosztás

A módszert ismerjük, a Fidesz támadógépezete nagy nyilvánosság előtt igyekszik besározni a kormánynak nem tetsző embereket, majd pert veszít és fizet 3-4 évvel később. De valahogy az már kevesebb emberhez jut el, hogy korábbi állításaik nettó hazugságok voltak.

Emlékszik még valaki erre az ügyre? Nagyon mélyen kell keresgélnünk az emlékeinkben, de az utóbbi években már a sokadik pert veszíti el a fideszes lakájmédia. Sokadszor bizonyosodik be, hogy amit híradásaikban, híreikben állítottak és állítanak, egy az egyben hazugság.

A helyreigazítás mellett 1,8 millió forint sérelemdíjat is fizethet a Ripost, illetve az Origo amiatt a négy évvel ezelőtti cikk miatt, amelyben a két kormányközeli sajtóorgánum azt állította, hogy a független parlamenti képviselő, Hadházy Ákos szülei strómanok voltak egy törvénytelen földügyletben.

A megnyert perről saját Facebook-oldalán számolt be a képviselő, ezt változtatás nélkül közöljük:

“MEGKÉSETT GYŐZELEM A „FÖLDMUTYI-ÜGYBEN

Az összes mocsok közül, amit rám hányt a kormánypárti média, az volt a legnagyobb szemétség, amikor a szüleimet akarták besározni, mondván, hogy strómanként benne voltak valamilyen törvénytelen földügyletben. Érdemes tudni: idős szüleim 6,5 hektár szőlőt művelnek, amit 40 év alatt apránként vettek és saját kezűleg telepítettek, maguk művelik a mai napig. Ebből sikerült a revolvermédiának „Hadházy-klánt” és mesés birtokot kerekíteni, meg azt állítani, hogy Twickel báró strómanjai vagyunk…

A héten – majdnem négy évvel a cikkek megjelenése után – jogerőssé vált az ítélet, amely kimondta, hogy ez hazugság volt. A Ripost és az Origo köteles közzétenni az ítéletet, illetve összesen 1,8 millió forint sérelemdíjat kell fizetniük. Bár örülök, hogy győzött az igazság, a majdnem négy évig tartó peres eljárás sajnos nem old meg semmit: minden nap hallom felheccelt emberektől, hogy „bezzeg a Hadházy benne volt a földmutyiban” meg hogy milyen sok földünk van.

Ez volt a céljuk, ezt elérték, a pénzt meg majd megkapják Rogánéktól kormányzati hirdetések formájában. Azt még el kell mondanom, hogy mennyire hálás vagyok a szüleimnek. Bár tudom, mennyire fájt nekik ez a lejáratás, soha nem tették szóvá, hogy hülye vagy fiam, miért kell ez neked – előtte és utána is támogattak!”

Egyértelmű az ítélet, a kormánymédia hazudott Hadházyról, de a Fidesz mégis elérte célját, mert besározva marad a neve

Kapcsolódó cikkek